Hanny van Ee

Hanny schildert al sinds haar jeugd. Van 1971 tot 1973 volgde ze haar opleiding aan het “Instituut voor Beeldende Expressie” in Amersfoort. Ze kreeg er les van o.a. de bekende Nederlands – Belgische kunstschilder Gerard Grassere en ontwikkelde zich tot een geheel eigen professioneel niveau. Gedurende haar vroege periode schildert ze vooral romantisch. Echter in de loop der jaren is ze vooral naar het expressionisme gegroeid, alhoewel de romantiek nooit geheel is verdwenen uit haar werk.

Hanny is een veelzijdig kunstenaar. Wie haar werk overziet zoals dat in de afgelopen 45 jaar is ontstaan, kan niet anders dan tot de conclusie komen, dat het een zeer samenhangend geheel is geworden. Ze construeert als het ware uit de chaos van haar zintuiglijke indrukken. Er komt op den duur een samenhangende wereld tot stand van verbeelden en zien. Ze schept, deelt me, onderzoekt voortdurend en bouwt steeds verder aan die wereld. Ze ervaart dat als een positieve prestatie.

Ze schildert in verschillende stijlen, alle -ismes heeft ze zich eigen gemaakt, fauvisme, kubisme, concensisme, impressionisme, maar vooral expressionisme. Opvallend is het licht, de zon die haar leven brengt in haar werk. Ze gaat uit van de creatie, is soms controversieel en confronterend, Bijbelverhalen inspireren haar tot het tonen van een geheel eigen levensvisie.

Hanny van Ee (1953)

Aangesloten bij de NABK (Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars)

De Galerie

Onze galerie bestaat sinds 2008. Tot 2017 waren we gevestigd in Barneveld. Toen we onze huidige plek in Kootwijk vonden wisten we het direct. Dit is het! Verscholen in de bossen, omsloten door het Kootwijkerzand, ligt daar het pitoreske dorp Kootwijk. Een heerlijke plek om inspiratie op te doen en gelegen aan de mooiste wandel en fietsroutes. In onze galerie verkopen we Hanny’s werk. U krijgt een goed beeld van de vele kunstwerken die zij maakt. En vindt u niet wat u zoekt? Hanny werkt veel in opdracht, ze maakt graag een kunstwerk naar uw persoonlijke wensen. Op deze website vindt u slechts een klein deel van onze collectie. Wij nodigen u uit alles vrijblijvend te komen bekijken. Hanny en Roel heten u welkom.

 

 

Openingstijden:

Maandag:     13.00 – 17.00
Dinsdag:       gesloten
Woensdag:   13.00 – 17.00
Donderdag: 13.00 – 17.00
Vrijdag:        13.00 – 17.00
Zaterdag:     13.00 – 17.00
Zondag:       13.00 – 17.00
 
Wil je ons op een ander tijdstip bezoeken?
Maak dan even een afspraak.
Kerkendelweg 15 3775 KM  Kootwijk  |  06-36 01 00 55  |  info@debrummelhof.nl

 

 

wegwijzer de brummelhof
zijkant van de Brummelhof
de brummelhof